Skapa nytt ärende

För att förenkla vår felsökning så behöver vi veta vem du är och vilken miljö du arbetar i.

Ditt namn och e-post lagras i 12 månader efter att ärendet är avslutat.

Beskriv problemet så tydligt du kan, gärna med bilder. Visa gärna vad som händer, eller vad som inte händer. Hur ser det ut och hur kom du dit?

När du skickar ärendet så hamnar det hos våra tekniker som återkommer till din e-post så snart det går, oftast inom någon timme.

Så fort vi har behandlat ärendet så får du ett e-postmeddelande som visar att din fråga är besvarad med en länk tillbaka hit där svaret visas.

Håll gärna extra koll på din skräppost-mapp ifall du inte ser vår automatiska bekräftelse som kommer direkt när du skickat.

Bilduppladdning

Skärmdump

En skärmdump tar du enklast genom att trycka på Print Screen på ditt tangentbord. Observera att hela skärmen (alla skärmar om du har flera) fångas upp av en skärmdump, använd dig gärna av Skärmklipp istället.

Skärmklipp

Med skärmklipp kan du välja en sektion av skärmen att ta en bild av.

Windows

För att komma åt skärmklippsverkyget i Windows trycker du ned Windows-tangenten + Shift + S, ett annat sätt är att klicka på Start och söka på skärmklippverktyget. Håll sedan ned vänster musknapp för att markera det område du vill välja. Du kan läsa mer om hur Skärmklippsverktyget fungerar här.

Mac

För att ta ett skärmklipp på Mac trycker du ned Shift + + 4. Håll sedan ned vänster musknapp för att markera det område du vill välja. Du kan läsa mer om skärmklipp här.

Bifoga

För att bifoga en skärmdump eller skärmklipp kan du använda dig av kortkommandot Ctrl + V ( + V för Mac), då klistras bilden in där markören står i texten. Ett annat sätt är att högerklicka och välja "Klista in", då klistras bilden in där muspekaren står i texten.

Du kan också bifoga en bild som är sparad på din enhet. Då kan du kopiera bilden och sedan klistra in den på samma sätt som för en skärmdump eller ett skärmklipp. Du kan också dra och släppa bilden från utforskaren direkt i texten, då klistras bilden in där din muspekare står i texten.

Tillåtna filformat är .jpg, .png och .gif.